Суд утричі зменшив заставу для чиновників-хабарників з Мін'юсту

Суд утричі зменшив заставу для чиновників-хабарників з Мін'юсту

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області втричі зменшив розмір застави, визначеної Приморським райсудом, для підозрюваних у корупції колишніх чиновників виконавчої служби.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі Апеляційного суду.

"Суд розглянув скарги на ухвалу суду першої інстанції адвокатів підозрюваних у корупційних діяннях посадовців державної виконавчої служби Одеської області  Боднара і головного спеціаліста відділу облуправління юстиції Полякова і залишив у силі обрану міру запобіжного заходу стосовно цих підсудних. Однак визнав обгрунтованими інші розміри застави, які можуть бути внесені підслідчими, а саме: визначив підсудному Боднару заставу обсягом 1 мільйон 2 тисячі гривень, а підсудному Полякову - 1 мільйон 600 тисяч гривень", - зазначили в інформцентрі суду.

Читайте також: Керівників одеської Укрпошти взяли на хабарі - у кав'ярні під офісом

Як повідомлялося, 28 вересня співробітники прокуратури Одещини та Управління Служби безпеки в області викрили  корупційну схему, яка діяла у Державній виконавчій службі регіону. Під час отримання хабара у 6,5 тисяч доларів правоохоронці викрили керівника державної виконавчої служби територіального управління юстиції в Одеській області Дениса Боднара та його спільника  – головного фахівця відділу облуправління юстиції Володимира Полякова. Неправомірну вигоду чиновники вимагали й отримали від представника підприємства за зняття арештів з різного роду майна.

Триває досудове розслідування за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, яке здійснюють слідчі прокуратури Одещини.

За даними правоохоронців, після затримання Боднара вилучено мічені 4 тисячі доларів, які він встиг розділити на кілька стопок із підписами "Київ", "ВІ", "НВ". Частину мічених купюр знайшли і в Полякова, який свого часу очолював виконавчу службу області і був заступником начальника облуправління юстиції.

При подальших обшуках у помешканні Боднара знайшли 61 тисячу доларів, а в банківському сейфі Полякова - 238 тисяч доларів. Крім того, екс-чиновник Поляков має 6 великих квартир у центрі Одеси, будинок і дачу в передмісті, а також три іномарки. Екс-чиновник Боднар теж володіє квартирами в Одесі та Миколаєві, будинком у Харківській області і дачею в елітному районі Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-