Газопровід до Генічеська можуть збудувати у 2018 році

Газопровід до Генічеська можуть збудувати у 2018 році

Укрінформ
Газопровід від смт Асканія-Нова Чаплинського району Херсонщини до прикордонного з Кримом міста Генічеськ планується збудувати у 2018 році.

Про це поінформував голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проводимо проектні роботи по закільцюванню ГТС України з ГТС Генічеського району. Вже зараз здійснюється державна експертиза цього проекту. До кінця жовтня ми отримаємо експертизу і вже просимо... про відкриття фінансування цього проекту. І 2018 року, я думаю, ми зробимо цей газопровід", - розповів Гордєєв.

Як він зазначив, проектно-кошторисну документацію було зроблено за кошти обласного бюджету Херсонщини та Генічеського районного бюджету.

 "Херсонгаз" вже надіслав до органів влади Генічеського району та міста Генічеськ графік можливих відключень від газопостачання в опалювальний період 2017-2018 року частини об'єктів Генічеська, які разом із газовими котлами мають також і котли на альтернативному паливі. У разі сильних морозів та збільшення споживання природного газу місцевими абонентами, це дасть можливість убезпечитись від  різкого падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі та повного припинення газопостачання міста. Такий графік відключень у Генічеську вперше впровадили в минулому опалювальному сезоні.

Читайте також: Нафтогаз розпочав перший етап відокремлення функції оператора ГТС

Як повідомляв Укрінформ, у Генічеську у перших числах січня 2016 року через зниження температури повітря нижче 14 градусів морозу та припинення подачі з анексованого Росією Криму природного газу, який був видобутий у Генічеському районі і зберігався на півострові у Глібовському газовому сховищі, впав тиск у місцевому газопроводі, в результаті чого без природного газу залишились 44 багатоквартирних житлових будинків та 400 приватних житлових будинків. А у третій декаді жовтня 2016 року через падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі були автоматично відключені від газопостачання 2799 абонентів у місті Генічеськ та селі Щасливцеве Генічеського району. Станом на 28 жовтня практично весь Генічеськ залишився без природного газу, який використовується для обігріву помешкань та приготування їжі.

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове на газовому родовищі на газодобувних морських платформах видобувають природний газ. Він ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території  подавався до  Генічеська. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається місцевим магістральними газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Даний газопровід не під'єднаний до єдиної газотранспортної системи України. Вирішить проблему будівництво газопроводу "Асканія-Нова - Генічеськ". Із введенням його в експлуатацію Генічеськ та інші газифіковані населені пункти району отримають необхідні обсяги природного газу, яких їм не вистачає в осінньо-зимовий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-