У Калуші спіймали “серійного мінера”, який щойно вийшов з тюрми

У Калуші спіймали “серійного мінера”, який щойно вийшов з тюрми

Укрінформ
Працівниками поліції Калуша Івано-Франківської області затримано місцевого мешканця, який по телефону тричі повідомляв про "замінування" людних вулиць у цьому місті.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"29 вересня до чергової частини місцевого відділу поліції зателефонував невідомий чоловік. Він повідомив про те, що на одній із вулиць міста біля автобусної зупинки громадського транспорту знаходиться сумка з 4-ма кг тротилу, яка за годину вибухне. За фактом повідомлення на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, вибухотехнічної служби та кінологи. Вони обстежили територію, проте вибухонебезпечних предметів не виявили", - йдеться у повідомленні.

Тим часом до місцевої поліції надійшло ще одне повідомлення від невідомого, що через 55 хвилин вибухне бомба уже в іншому місці. Потім зловмисник втретє повідомив про нібито залишені чотири кілограми тротилу в іншому людному місці.

Читайте також: СБУ затримала "мінерів" Палацу спорту, Кабміну та Нацбанку

У результаті перевірки працівниками поліції усі ці повідомлення про наявність вибухівки виявилися неправдивими. Зловмисника правоохоронці розшукали, ним виявився 19-річний місцевий мешканець, який кілька днів тому звільнився з місць позбавлення волі. Там він відбував півторарічний термін ув'язнення за вчинення крадіжки.

Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили мобільний телефон, з якого він дзвонив, ввівши в оману правоохоронців.

Зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Проводиться слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-