Чиновник відкрив доступ шахраям до Держреєстру нерухомості

Чиновник відкрив доступ шахраям до Держреєстру нерухомості

Укрінформ
Кіберполіцейські спільно зі слідчими поліції Київської області та працівниками прокуратури розкрили злочинний зговір держслужбовця, який передав невідомому пароль доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Завдяки цьому група осіб завдала великих матеріальних збитків державі, сума яких наразі встановлюється, повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

«Встановлено, що 31-річний житель міста Броварів працював на посаді головного державного виконавця одного з районних відділів державної виконавчої служби Київщини. Йому був наданий доступ до Державних реєстрів з метою здійснення дій у межах своїх повноважень. Відповідно до посадових інструкцій, службовець зобов’язаний був дотримуватись чинного законодавства і діяти в межах своїх повноважень. Однак, з метою вчинення несанкціонованих дій з інформацією у Держреєстрі, чоловік вступив у злочинний зговір з іншою особою, розподіливши злочинні ролі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що службовець виступив у ролі пособника – надав третій особі копію особистого ключа (логін і пароль) доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно. Уточнюється, що у результаті цих дій незаконно був знятий накладений арешт відносно потрібного їм об’єкту нерухомості, а саме нежитлових приміщень, що заподіяло значної шкоди.

Читайте також: Начальника проектного інституту Укрзалізниці підозрюють у розкраданні

Працівники поліції Київщини наразі встановлюють коло всіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 27 (Види співучасників) та за ч.3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Наголошується, що зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних чи технічних засобів, за допомогою яких було здійснено несанкціоноване перехоплення або копіювання інформації. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-