Вибухи у Калинівці: деякі залпові ракети приземляються не розірвавшись

Вибухи у Калинівці: деякі залпові ракети приземляються не розірвавшись

Укрінформ
Сто вибухотехніків з різних регіонів країни розміновуватимуть зону розльоту боєприпасів з арсеналу поблизу Калинівки.

Про це повідомляє департамент інформаційної дяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Зараз до Вінниці прибуває 100 рятувальників піротехнічного напрямку ДСНС з інших регіонів України. Вибухотехніки будуть розміновувати територію і надавати доступ до помешкань людей. Адже деякі залпові ракети не вибухають, а летять і приземляються не розірвавшись, тому, в першу чергу, повинні працювати піротехніки», - цитує відомство першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Гижка.

За його словами, після обстеження усіх вулиць і помешкань представники влади і місцевого самоврядування обстежать усі господи, заклади, установи, підприємства та об’єкти інфраструктури, аби оцінити збитки, завдані боєприпасами.

Читайте також: Голова оборонного комітету Ради вимагає докорінної зміни зберігання боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, уряд виділить із резервного фонду 100 млн гривень для ліквідації наслідків вибухів на складах боєприпасів поблизу Калинівки у Вінницькій області.

26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на дорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосонка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-