Голова Київської ОДА прокоментував зрив сесії та бійку в облраді

Голова Київської ОДА прокоментував зрив сесії та бійку в облраді

Укрінформ
Сесію Київської обласної ради було зірвано головою ради Ганною Старіковою після того, як вона зрозуміла, що більшість депутатів облради підтримують ініціативу БПП з внесення змін до порядку денного щодо регламенту.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, коментуючи зрив сесії Київської обласної ради у вівторок, 26 вересня, повідомляє прес-служба КОДА. 

Як наголосів Горган, “після того, як СБУ офіційно повідомила про доведений факт фальсифікації голосування від 5 вересня, депутатами фракції БПП-Солідарність було прийнято рішення внести в порядок денний питання про прийняття регламенту Київської обласної ради. Ця ініціатива була зумовлена необхідністю припинити фальсифікації і маніпулювання голосами депутатів обласної ради”.

За словами губернатора, депутати фракції БПП йшли на сесію з основним нагальним питанням - прийняти рішення про перерозподіл бюджетних коштів для надання майже 43 млн гривень на потреби освітян та медиків на місця. “Була оголошена технічна перерва, під час якої відбулось зібрання голів фракцій. Під час перерви Ганні Старіковій стало очевидно, що більшість депутатів підтримують внесення змін до порядку денного. Серед них – “Самопоміч” і “Радикали”, “Наш Край” і навіть “Оппоблок””, – розповів Горган. Однак після цього, заявив голова КОДА, “голова обласної ради цинічно проігнорувала законне право депутатів внести пропозицію на розгляд і одноособово поставила порядок денний на розгляд без внесених змін”.

“Звісно, це викликало справедливе обурення депутатів обласної ради, розуміючи підтримку більшості депутатів ініціативи БПП керівництво обласної ради спровокувало бійку, що і призвело до зриву сесії”, - зауважив губернатор Київщини.

Читайте також: Кадрові рішення: Київська облрада сфальсифікувала голосування – СБУ

За словами Горгана, “це саме той приклад, коли політичні інтереси стали важливіші за вирішення людських проблем. Однак, сьогодні було продемонстровано тверду позицію більшості депутатів Київської обласної ради, які готові працювати і приймати рішення в інтересах громад Київщини”. Що стосується інциденту з використанням фізичної сили у приміщенні ради – “фракція БПП збереться і розгляне поведінку свого депутата, бо це є недопустимо у стінах Київської обласної ради”, зазначив голова Київської ОДА.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року Київська облрада зібралася на позачергове засідання, на якому мали розглядати проект рішення з вимогою до президента звільнити з займаної посади голову Київської  ОДА Горгана.

Причиною появи такого проекту рішення депутати назвали невиконання бюджету області. Пізніше облрада проголосувала за звернення до Президента з проханням прийняти кадрові рішення щодо керівництва КОДА у зв’язку з невиконанням бюджету області, але без зазначення конкретних прізвищ.

Голова КОДА Олександр Горган назвав такі дії депутатів "реакцією на його реформи і боротьбу з корупцією".

Водночас, за даними СБУ, рішення Київської облради про звернення до Президента щодо ухвалення кадрових рішень відносно керівництва КОДА є нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які на момент голосування перебували за межами України.

Фото: Київська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-