Справу проти ватажків

Справу проти ватажків "ЛНР" повернули до суду, де двічі провалювали її розгляд

Укрінформ
У Дніпрі справу проти ватажків угруповання "ЛНР" Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева за збитий літак Іл-76 з українськими військовими повернули на розгляд в Бабушкінський райсуд.

Відповідне рішення в середу ухвалив апеляційний суд Дніпропетровської області, повідомляє Радіо Свобода.

Голова Бабушкінського райсуду Дніпра Ігор Литвиненко звернувся із заявою до апеляційного суду області про те, що всі можливості для розгляду цієї справи в очолюваному ним суді вичерпались. Сторона захисту родин загиблих також у суді в середу просила передати справу до іншого районного суду Дніпропетровської, аби вона "не ходила по колу".

Минулого тижня стало відомо, що справу проти ватажків угруповання "ЛНР" Плотницького, Гурєєва та Патрушева за збитий військовий літак Іл-76 передали до апеляційного суду для визначення підсудності.

Це сталось після того, як 12 вересня в Бабушкінському районному суді Дніпра не відбувся судовий розгляд "справи Плотницького" через вже другий самовідвід колегії суддів. Справу мала розглядати колегія із трьох суддів – Наталія Карягіна, Лариса Татарчук, Світлана Марущак. Однак усі троє суддів заявили про самовідвід, посилаючись на упередженість та необ’єктивність при розподілі цієї судової справи.

Схожа ситуація в цьому суді була і 20 липня. Тоді двоє суддів заявили про самовідвід.

Читайте також: Катастрофа ІЛ-76: суд над ватажками "ЛНР" взяв самовідвід

Як повідомлялося, у січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області передала до суду обвинувальний акт проти ватажка терористичної організації "ЛНР" Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76. Дії цих осіб кваліфіковано як терористичний акт (частина 3 статті 258 Кримінального кодексу України).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76 МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-