Сутички в Одесі: серед постраждалих є  і правоохоронці, і пікетувальники

Сутички в Одесі: серед постраждалих є і правоохоронці, і пікетувальники

Укрінформ
Велика група пікетувальників облпрокуратури після зустрічі з прокурором області Олегом Жученком прибула до адмінбудівлі мерії, де близько 12 год. поновилася після перерви 19 сесія міськради.

Одесити вимагають дотримання законності і прозорості у роботі міськради, однак нікого з пікетувальників всередину будівлі не допускають правоохоронці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для моїх опонентів настає "зоряний час", - заявив на сесії мер Геннадій Труханов. Головуючий також додав, що розповість пізніше, "хто організовує протистояння з міською владою і дестабілізує ситуацію" в місті.

Після цього оголосив другу перерву.

У свою чергу, група журналістів та ініціативна група від громадськості Одеси пройшли в будівлю міської ради за сприяння очільника ГУ НП України в Одеській області Дмитра Головіна.

При цьому кілька осіб постраждали внаслідок штовханини, яку влаштували біля входу до мерії працівники "муніципальної безпеки" міськради.

Читайте також: До протестувальників в Одесі вийшов прокурор області

У сутичках біля мерії постраждали також ряд правоохоронців, за фактом цих правопорушень поліція відкрила провадження за ознаками ч. 4 ст. 294 Кримінального кодексу України.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за статтею, що передбачає відповідальність за вчинення хуліганства. 

Поліція закликала громадян не порушувати громадський порядок та не вчиняти протиправних дій.

Як повідомлялося, у середу зранку під міськрадою зібралися сотні активістів, які вимагають відставки мера і всіх депутатів міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-