У Львові відбудеться хода на підтримку Сущенка та інших заручників Кремля

У Львові відбудеться хода на підтримку Сущенка та інших заручників Кремля

Укрінформ
У Львові відбудеться хода солідарності із бранцями Кремля - власним кореспондентом Укрінформу Романом Сущенком, кримським журналістом Миколою Семеною та іншими.

Як повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у Facebook, акція “Хода солідарності. Волю заручникам Кремля!” пройде 20 вересня.

"Важлива подія! Масштабна хода солідарності із жертвами Москви у Львові! Один з лідерів акції - сучасний політв'язень студент Юрій Яценко. А серед бранців кремлівських - і журналісти Роман Сущенко та Микола Семена», - написав Томіленко.

За його словами, приводом для проведення заходу став брутальний арешт російськими спецслужбами та викрадення з території Білорусі 19-річного Павла Гриба. Львівські студенти вирішили продемонструвати солідарність зі своїм однолітком, а також висловити протест проти численних порушень прав людини, до яких вдається ФСБ щодо незаконно утримуваних громадян України в Росії та окупованому Криму, та практики заручництва, яку активно використовує Російська Федерація від 2014 року.

Читайте також: Стан Павла Гриба у російському СІЗО погіршується, з'явилися виразки - батько

Планується, що студенти різних львівських вишів пройдуть ходою від Площі Ринок по вулиці Пекарській, вулиці Мечникова повз генеральне консульство РФ у Львові та повернуться по вулиці Костя Левицького до площі Ринок, де відбудеться короткий мітинг із виступами ініціаторів та учасників ходи.

Ініціаторами акції виступили Студентська рада Львова, колишній заручник Кремля Юрій Яценко, ГО "Право на волю" (Львів) за підтримки ГО “Медійна ініціатива за права людини” (Київ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-