Поліція розкрила замах на миколаївського депутата: політики не стосується

Поліція розкрила замах на миколаївського депутата: політики не стосується

Укрінформ
Миколаївська поліція розкрила справу про замах на життя депутата міської ради Дмитра Жвавого від Опоблоку та його родини, проте подробиці не розголошують.

Про розкриття справи повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області. 

«Правоохоронцями в ході слідства було встановлено, що пристрій, знайдений в автомобілі Жвавого, не ніс загрози вибуху. Більше того, коли в ході слідчо-оперативних дій був встановлений та опитаний підозрюваний, виявилось, що справа носить побутовий характер. Підозрюваний - з кола близьких людей Жвавого. Він розкаявся у вчинених діях. Наразі повністю знято питання про причетність справи до депутатської, громадської та будь-якої іншої публічної діяльності депутата. Його життю та життю його родини нічого не загрожує», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також зазначили, що подробиці справи наразі складають таємницю слідства.

У неділю, 17 вересня, депутат Жвавий зустрівся із представниками засобів масової інформації, щоб повідомити про те, що справа про замах на нього дійшла свого завершення.

Читайте також: Миколаївський депутат заявив про замах на нього і його родину

"Те, що сталося зі мною, всі, і я в тому числі, намагалися пов'язати з політичним тиском. Сьогодні я заявляю, що ситуація ніяк не пов'язана ні з політичним тиском, ні з обшуками. Це мої особисті справи. Я дякую за оперативну роботу по розкриттю справи начальнику ГУ Нацполіції Миколаївської області Юрію Морозу та співробітникам Заводського відділу поліції Миколаєва», - сказав Жвавий на брифінгу.

Він також звернувся до колег з депутатського корпусу, інших політиків, які поквапились із гучними заявами та заполітизували справу, більше не торкатися цього питання. Поліція підтримала звернення і просить поставити крапку у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 30 серпня у Миколаєві намагалися підірвати автомобіль депутата міськради від Опоблоку Дмитра Жвавого. Пристрій, схожий на вибухівку, було закладено в автомобілі, де мала їхати його родина, проте він не вибухнув. Було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України «Замах на вбивство».

Це сталося на наступний день після того, як у Миколаєві було проведено кілька десятків обшуків на підприємствах, організаціях та вдома у низки депутатів міської ради від Опоблоку, а також у підприємця Михайла Титова (відомого в Миколаєві кримінального авторитета на прізьвисько «Мультик») та низки інших.

Депутат Жвавий та його колеги відразу ж розповсюдили заяву про те, що це ніщо інше, як тиск на опозицію.

Фото: поліція Миколаївської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-