Вінниця відзначає День міста

Вінниця відзначає День міста

Укрінформ
У суботу Вінниця відзначає День міста. Серед почесних гостей – Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Президент України Петро Порошенко.

Про це повідомиляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Сьогодні у Вінниці відзначається День міста. Передбачена цікава і насичена програма із заходами, які будуть цікаві  для різних категорій городян. Чекаємо на високих гостей, зокрема, пообіцяли розділити свято з містянами Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Президент України Петро Порошенко. Також очікуємо, що на День міста до нас приїдуть у складі міжнародних делегацій близько 60 осіб. Це гості з Польщі, Литви, Грузії, представники посольств Норвегії, Великої Британії, Румунії, Нідерландів, Латвії, Молдови, Чехії і навіть Кореї», - повідомили у департаменті.

У відомстві зазначили, що урочисте відкриття Дня міста відбудеться за участи перших осіб держави о 14.00 на Майдані Незалежності де встановлять головну сцену дійства. Також цього дня до Вінниці завітають три делегації з Польщі, делегації з міст-побратимів Вінниці - Паневежис (Литва) та Руставі на чолі з мером грузинського міста Давідом Джикією. На святкування Дня міста Вінниці приїдуть посли Великої Британії, Норвегії, Румунії та Південної Кореї, а також представники посольств Нідерландів, Латвії, Молдови, Грузії та Чехії. У святкуванні візьмуть участь і очільники консульств у Вінниці.

Що ж стосується програми святкувань, то розваги та цікаве дозвілля організатори підготували для людей різного віку і вподобань. Після офіційного відкриття  стартує концертна програма Національного академічного симфонічного оркестру України. Продовжиться вечір класичної музики прем’єрою концертної програми «ЛЕТИ» від відомої в Україні і за її межами вокальної формації «Піккардійська терція».

Цьогоріч святу нададуть присмаку історії, аби вінничани поринули в минувшину рідного міста, починаючи  з 14-го сторіччя - на вулиці Соборній розгорнеться проект «Вінниця крізь час», -  та зазирнути в майбутнє, послухати музику від класики до джазу, відпочити в лаунж-зоні та біля фуд-кортів.

А ще у місті пройдуть кілька фестивалів, концерти відомих українських виконавців і відбудеться відкриття двох туристично-відпочинкових зон – «Ліверпулю» з «Бітлами» та «Міні-Вінниці». У центрі міста, перетвореному на пішохідну зону, розгорнуться десятки локацій.

Так, на майдані Небесної сотні вінничани зможуть спробувати себе у ролі актора кінематографічних стрічок, на Європейській площі відбудеться вже ІІІ фестиваль «Вінничани мають таланти» за участю талановитих дітей та зіркових вінничан. А біля Літнього театру всі бажаючі зможуть отримати майстер-класи від Олени Шоптенко та чемпіонів з аргентинського танго Михайла Лисенка та Наталії Первушиної.

Також цього дня майдан Незалежності прикрашатимуть квіткові композиції та просторові інсталяції, роботи учасників 1-го Всеукраїнського пленеру «Кращий художник», вихованців шкіл естетичного виховання та членів національної спілки художників України. А для тих, хто любить читати, тут працюватиме «ВІННИЦіЯнський «BOOK-ярмарок».

Фіналом свята стане концертна програма на площі В.Стуса за участю Олега Винника, гуртів «Друга Ріка», «The HARDKISS». Вона стартує з 19-ї години. Ведучими фінальної частини дня міста стануть вінничани-учасники «Ліги сміху» та актори «Країни У» Олександр Теренчук та Дмитро Голубєв.

Читайте також: Порошенко сьогодні відвідає Вінниччину

Для зручностей городян центр міста на час святкувань перетвориться на пішохідну зону. Громадський порядок забезпечуватимуть понад 500 працівників поліції та близько 60 військовослужбовців Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-