Марина Порошенко презентувала у Харкові

Марина Порошенко презентувала у Харкові "Книгу Миру"

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко під час робочої поїздки на Харківщину презентувала у Харкові національний проект "Книга Миру".

Презентація, повідомляє кореспондент Укрінформу, пройшла у харківські школі №124, де навчаються діти з особливими потребами.

"Ця книга вже має побажання 14 регіонів, а сьогодні Харківщина – це 15 регіон. Для нас дуже цінно, що харків'яни відчули всю відповідальність за країну, бо Харківщина дуже близько до лінії фронту, й стали на захист рідної землі, вони вистояли, вони зберегли мир", - сказала дружина Президента.

За її словами, національний проект "Книга Миру" вже побував за межами України - у США та Туреччині: "Наступний розділ буде створено дітьми української діаспори в Канаді. І вже сьогодні можна говорити, що ця Книга стала своєрідним Послом Миру в Україні, адже вона демонструє, наскільки українці мирна нація".

В рамках презентації Марина Порошенко разом з 12 дітьми учасників АТО створила окрему сторінку у книзі (це альбом), присвячену Харківщині: діти написали свої побажання Україні, додали до книги сімейні світлини, малюнки.

Сьогодні, підкреслила Марина Порошенко під час брифінгу, на Харківщині нараховуються 137 шкіл з інклюзивною освітою, в яких навчаються 254 дитини - більше, ніж у минулому році: "На жаль, це лише 7% від тих учнів, які потребують інклюзивної освіти і мають особливі освітні потреби, тому нам є над чим працювати".

Читайте також: У Житомирі Марина Порошенко відкрила новостворену Медіатеку

Як стало відомо, під час візиту на Харківщину перша леді України підпише з головою Харківської ОДА Юлією Світличною меморандум про співпрацю в рамках соціальної програми "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації" та відвідає НТУ "ХПІ", де відбудеться презентація програми "Арсенал Ідей -  Україна", створеної в рамках соціальної програми Марини Порошенко та у співпраці з Благодійним фондом "Мистецький Арсенал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-