Безпека на Донбасі: у Мінську домовилися про скайп-зустріч 13 вересня

Безпека на Донбасі: у Мінську домовилися про скайп-зустріч 13 вересня

Укрінформ
У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі досягнуто домовленості про проведення 13 вересня скайп-зустрічі підгрупи з безпеки.

Про це повідомила в Facebook прес-секретар представника України в ТКГ екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Тристороння контактна група відзначила, що в період з 28 серпня по 3 вересня 2017 року зафіксовано найнижчу кількість обстрілів, починаючи з 2015 року. В порядку контролю за дотриманням сталого режиму припинення вогню домовилися про проведення 13 вересня скайп-зустрічі підгрупи з безпеки", - написала Оліфер.

Вона також зазначила, що режим "тиші" - важлива умова для всебічного продовження імплементації Мінських угод, включаючи гуманітарний, політичний, соціально-економічний блоки питань.

За словами Оліфер, в гуманітарній підгрупі триває обговорення питань звільнення заручників.

Читайте також: Україна у Мінську підтвердила готовність обміняти 87 українців на 309 бойовиків

Залишається актуальним питання формування порядку денного роботи політичної підгрупи, де Україна пропонує обговорювати скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих квазівладою ОРДЛО; відмова від встановлення так званого "кордону"; відновлення контролю України за українсько-російським кордоном та створення робочої підгрупи по кордону.

"Українська сторона, починаючи з 2015 року, послідовно відстоює введення миротворчої місії на всю територію ОРДЛО, включаючи українсько-російський кордон", - зазначила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-