Місцеве самоврядування має вкладати в ЖКГ більше коштів - Зубко

Місцеве самоврядування має вкладати в ЖКГ більше коштів - Зубко

Укрінформ
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко вважає, що витрати місцевого самоврядування на сферу ЖКГ недостатні.

Про це він заявив під час засідання уряду у середу, 6 вересня, повідомляє Урядовий портал.

 "Сфера ЖКГ повинна бути в пріоритеті серед витрат місцевого самоврядування. Це в першу чергу надання якісних послуг населенню в сфері тепла, води, вивозу побутового сміття, дорожнього господарства, підготовки й ремонту житлового фонду", - підкреслив Зубко.

Він повідомив, що 124 млрд грн - це доходи бюджетів розвитку місцевого самоврядування за 8 місяців поточного року, і це на 28 млрд грн більше, ніж в минулому році. Водночас обсяги фінансування ЖКГ на підготовку до опалювального сезону становлять 3,5 млрд гривень.

Читайте також: В Україні понад 70% житлових будинків обладнані лічильниками тепла - Зубко

Віце-прем'єр-міністр пояснив, що в зазначену суму входить підготовка теплопостачальних підприємств, водопровідної галузі, житлового фонду тощо.

"У 2015 році обсяг фінансування підготовки до опалювального сезону регіонів - 2,1 млрд гривень. Це означає, що лише на 50% місцеве самоврядування збільшило свої видатки на галузь. Порівнюючи з додатковими доходами в мільярди гривень, які отримують місцеві бюджети в результаті фінансової децентралізації, не зрозуміло, чому сфера ЖКГ випадає з пріоритетів місцевої влади", - наголосив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-