Миколаївщина: спійманий на хабарі голова райради досі на посаді

Миколаївщина: спійманий на хабарі голова райради досі на посаді

Укрінформ
Голова Новоодеської районної ради на Миколаївщині Юрiй Іпатенко, якого ще 17 серпня затримали за хабар у сумі 45 тисяч гривень, досі не відсторонений від посади.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального райсуду міста Миколаєва Володимир Діденко.

«Судовий розгляд щодо клопотання про відсторонення від посади голови Новоодеської районної ради, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, знову відкладено. У суд підозрюваний не з’явився, його захисник просив відкласти розгляд клопотання слідчого, оскільки його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні та надав документи, що це підтверджують», - сказав Діденко.

Заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила відкласти судовий розгляд 08.09.2017 року та скерувати до відповідного медичного закладу запит щодо можливості підозрюваного брати участь у розгляді зазначеного клопотання слідчого.

Це вже не перше відкладене судове засідання з даного приводу. Спочатку підозрюваний зі своїм захисником заявив відвід судді і довелося зробити перерву, а нині раптово захворів.

Як уже повідомляв Укрінформ, Іпатенка затримали 17 серпня при отриманні хабара в 45 тисяч гривень у Корабельному районі міста Миколаєва.Він вимагав у керівництва будівельної компанії десяту частину від майже мільйона гривень, виділених з районного бюджету на капітальний ремонт об’єкту комунальної власності.

Читайте також: Суд вивчив докази у справі "золотого" Романчука

27 липня у приміщенні Миколаївської обласної ради сталася бійка між депутатом облради від партії «УКРОП» Віктором Сторчеусом та його однопатійцем, головою Новоодеської районної ради Юрiєм Іпатенком. У результаті конфлікту Сторчеус опинився в лікарні зі струсом головного мозку. Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України «Умисне легке тілесне ушкодження». 19 серпня, ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва голові райради обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 350 тис. грн, чим він і скористався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-