Детективи НАБУ взяли полтавського суддю на хабарі

Детективи НАБУ взяли полтавського суддю на хабарі

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП та за оперативного супроводу Управління СБУ в Полтавській області затримали суддю Ленінського районного суду м.Полтава за підозрою в отриманні хабара.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

«31 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП та за оперативного супроводу Управління СБУ в Полтавській області затримали суддю Ленінського районного суду м.Полтава за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст.368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службової особи») Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суддю було затримано після одержання ним неправомірної вигоди від представника позивача у цивільній справі. За версією слідства, служитель Феміди взяв гроші за винесення рішення в інтересах позивача, який вимагав стягнути заборгованість у сумі 100 тис. грн.

Читайте також: САП наполягатиме, щоб застава Полякова пішла в бюджет

Наразі тривають обшуки. Вирішується питання повідомлення судді про підозру, а також внесення подання до Вищої ради правосуддя щодо надання дозволу про утримання судді під вартою.

У відомстві уточнили, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали в березні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-