Через напад на Булаха під ХОДА зібрався пікет

Через напад на Булаха під ХОДА зібрався пікет

Фото
Укрінформ
Пікет активістів проходить біля будівлі Харківської облради, де зараз почалась чергова сесія, з вимогою провести розслідування нападу 30 серпня на депутата облради, лідера громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетувальників більше півсотні. Люди тримають національні прапори та плакати з написами: "Поліція працює?", "Ні - переслідуванню громадських активістів", "Хто відповість за свавілля?", "Одужуй, Дмитро!", "Скільки коштує побиття активіста?".

"Ми вимагаємо провести неупереджене та якісне розслідування нападу на Булаха, покарати винних, а також припинити переслідування громадських активістів", - зазначив учасник пікету, депутат Харківської міськради, член "Харківського антикорупційного центру" Ігор Черняк.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня о 12:30 до поліції надійшла інформація про те, що на Московському проспекті в Харкові невідомі напали на 34-річного депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, коли він прямував парковою зоною від свого місця мешкання до станції метро "Тракторний завод". Лікарі констатували у Булаха закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи ребер, забиту рану голови. Він госпіталізований до міської лікарні швидкої допомоги.
Читайте також: Напад на Булаха: однією з основних версій слідства є залякування - нардеп

За фактом побиття відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство) с санкцією до 7 років позбавлення волі. Вжито заходи для затримання винних.

За словами колег постраждалого, нападників було двоє, вони завдали Булаху ударів по голові важким предметом, посля чого били ногами: телефон чи гроші не забрали.

За інформацією членів "Харківського антикорупційного центру", на черговій сесії облради, де мають розглядати  низку резонансних питань, Дмитро мав виступити.

Організація "Харківський антикорупційний центр" займається фактами корупції серед чиновників, народних депутатів та керівників комунальних підприємств.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-