Луганській області пророкують

Луганській області пророкують "зимовий колапс"

Укрінформ
Луганське енергетичне об’єднання заявляє про зрив підготовки електромереж та обладнання до осінньо-зимового періоду через відсутність коштів, а це може призвести до великих проблем узимку на території області.

Таку заяву компанії і списки боржників розмістив на сторінці в Facebook прес-секретар ЛЕО Євген Насєдкін.

"Вже відомо, що підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду вже фактично зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини", - заявляють енергетики.

Вони нагадують, що Луганське енергетичне об'єднання вже протягом 9 місяців перебуває в гострій господарській кризі, що виникла в результаті фінансових санкцій НКРЕКП та арешту рахунків.

"Через це ЛЕО не має ні копійки коштів - ані на зарплатні, ані на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ані на проведення ремонтів... І санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом боргової ями, в яку потрапило ЛЕО через багатомільярдні борги споживачів, і в тому числі - через величезні борги підприємств житлово-комунальної сфери", - наголошують в об'єднанні.

Читайте також: Влада виділила 9 мільярдів на підготовку до зими — Гройсман

В оприлюдненому ЛЕО переліку вказано 22 проблемні споживачі - боржники за електроенергію в Луганській області станом на 30 серпня. Деякі з цих підприємств зареєстровані на території, підконтрольній Україні, але фізично розташовані на непідконтрольній. Загальна сума заборгованості станом на сьогодні майже 2 млн грн.

"ЛЕО попередило проблемні водоканали Луганщини та ДП "Укршахтгідрозахист" про відключення, заплановані на 30 серпня - якщо боржники не будуть платити за електрику. Наразі розглядаються ситуації з кожним підприємством та приймаються рішення про необхідність відключення боржників, що не мають розуміння, як будуть "закривати" споживання за серпень", - йдеться у заяві.

Кілька днів тому ЛЕО звернулося до голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, щоб він вплинув на ситуацію.

Як повідомлялося, рік тому після намагань ЛЕО відключати від електричних мереж суспільно важливі об’єкти голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації обіцяв ініціювати націоналізацію компанії. Однак цього так і не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-