Судмедексперти на Донеччині видавали свідоцтва про смерть за хабарі

Судмедексперти на Донеччині видавали свідоцтва про смерть за хабарі

Фото
Укрінформ
У Донецькій області затримали двох судмедекспертів, які  видавали свідоцтва про смерть за хабарі.

Про це у вівторок повідомили в поліції Донецької області.

«Слідчими Центрального відділу поліції  м. Маріуполь спільно з Управлінням захисту економіки в Донецькій області під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури викрито двох службових осіб Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи, які протягом 2017 року вимагали від рідних померлих до 6 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що зловживаючи своїм службовим становищем, лікарі СМЕ за попередньою змовою вимагали з родичів  померлих неправомірну вигоду  за виконання своїх прямих обов’язків. Розтин тіла та видачу довідки, необхідної для подальшого отримання свідоцтва про смерть та поховання людини, робили лише за умови надання хабара. Такса була фіксованою – від 3 до 6 тисяч гривень. За попередніми даними, громадян, які не мали необхідної суми, відправляли «збирати» її.

Читайте також: Арештований за хабар начальник поліції охорони вийшов під заставу

Поліцейськими затримані ці двоє судмедекспертів, під час санкціонованого обшуку в їхніх службових кабінетах вилучено грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

За даним фактом триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади та конфіскацією майна, конститували в поліції.

Фото: police.dn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-