День міста в Харкові: пам’ятник атаману Сірку, парад вишиванок і DZIDZIO

День міста в Харкові: пам’ятник атаману Сірку, парад вишиванок і DZIDZIO

Фото
Укрінформ
З покладання вінків на Меморіалі Слави у Лісопарку з нагоди 74-ї річниці з дня звільнення Харкова від нацизму у Другій світовій війні, почалася розрахована до півночі програма святкування Дня міста, що включила також парад вишиванок.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З ранку до братських поховань і пам'ятника Батьківщині-матері на Меморіалі Слави прийшли ветерани, керівники міста, представники громадських організацій і політичних партій. Тут відбувся поминальний молебень на згадку про загиблих. Військові Харківського гарнізону пройшли перед присутніми жалобним парадом.

Фото: city.kharkov.ua

Вдень жителі міста зібралися на урочисте відкриття пам'ятника легендарному козакові Івану Сірку, кошовому отаманові Запорізької Січі 17-го століття. Пам'ятник заввишки у 7 метрів роботи відомого харківського скульптора Олександра Рідного встановлено біля станції метро "Історичний музей". Здається, що Сірко дивиться на місто з валу Харківської фортеці. Ідею створення пам'ятника підтримав військово-патріотичний рух "Східний корпус", на прапорах якого зображено Івана Сірка.

Сьогодні ж албанська Тірана стала містом-побратимом Харкова. Угоду підписано на урочистому прийомі 11 іноземних делегацій, які прибули у Харків з нагоди Дня міста, що відбувся в міськраді. Тірана - 31-е рахунком місто-побратим Харкова разом з містами Польщі, Грузії, Туреччини, Чорногорії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Франції, Німеччини, США.

Різноманіттям візерунків відрізнився Парад вишиванок, коли з площі Конституції до пам'ятника Шевченка під прапорами України пройшли три сотні прихильників цього мистецтва. Деякі вишиванки, як зізнаються нарядні учасники параду, дісталися їм у спадок від дідів-прадідів, інші розшивалися сьогоднішньою ніччю, щоб устигнути до свята.

Весь день на площі Свободи і у Центральному парку культури й відпочинку ім.Горького демонстрували своє мистецтво народні майстри, відкрилася фотовиставка "Дивна земля харківська", зібрав гурманів Фестиваль вуличної їжі, блиснули майстерністю рок-гурти Харкова і фольклорні колективи.

День міста в Харкові

Зараз на площі Свободи йде концерт зірок української естради, включаючи дует "Потап і Настя", гурти "Гриби" і DZIDZIO, Ірину Білик і Наталію Могилевську. А завтра, на День Незалежності, очікується приїзд у Харків "Океану Ельзи".

Порядок забезпечують посилені наряди патрульної поліції. Інцидентів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-