Президент перевірив якість сигналу нової телевежі на Луганщині

Президент перевірив якість сигналу нової телевежі на Луганщині

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з робочою поїздкою на Луганщині, перевірив якість сигналу нової радіотелевізійної станції в Бахмутівці Новоайдарського району.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

"Одразу після відкриття радіотелевізійної станції Президент України перевірив якість сигналу, який розповсюджується на всю підконтрольну територію області та на частину тимчасово непідконтрольної... Під час прямої трансляції було налагоджено телезв’язок з КПВВ «Станиця Луганська», - йдеться у повідомленні.

Під час сеансу зв'язку начальник відділу Прикордонної служби «Станично-Луганське 2» Сергій Киселевич доповів, що сьогодні КПВВ «Станиця Луганська» вже перетнули 2676 людей в обох напрямках. Також він зазначив, що сигнал українських телерадіомовників досягає Станиці з відмінною якістю.

В обладміністрації інформують, що з містом Щастя зв’язок встановити не вдалося через несприятливі погодні умови.

Також в Луганській облВЦА зазначили: вперше після захоплення терористами частини області жителі усіх населених пунктів вздовж лінії розмежування дивляться 12 каналів українського телебачення та слухають програми українського радіо.

Радіус дії передавачів складає 60 км, що дозволить забезпечити українським телерадіомовленням тимчасово окуповані населені пункти Станично-Луганського, Попаснянського районів, міста Луганськ, Голубівку, Кадіївку, Алчевськ, Брянку, Первомайськ, Слов’яносербський, частково Перевальський та Лутугинський райони.

Читайте також: Порошенко проситиме губернаторів допомогти з ретрансляторами для Донбасу

Також сигнал вежі РТС покриватиме підконтрольні українській владі населені пункти у Новоайдарському та Станично-Луганському районах, де значна частина населення майже не була охоплена українським теле- та радіосигналом у зв’язку з тим, що ці території покривалися з телевежі, розташованої у тимчасово окупованому Луганську.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко сьогодні взяв участь в урочистому відкритті 134-метрової радіотелевізійної станції в Бахмутівці. Це третя вежа, побудована протягом останніх двох років (після Краматорської та Чонгарської). На відкритті Порошенко доручив першому заступнику глави своєї Адміністрації Віталію Ковальчуку оформити протокольне доручення головам держадміністрацій усіх областей встановити на Донбасі по передавачу для забезпечення повного телепокриття Луганщини та Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-