Пожежа на Миколаївщині: поліція затримала паліїв

Пожежа на Миколаївщині: поліція затримала паліїв

Фото
Укрінформ
Миколаївські поліцейські затримали двох молодиків, через дії яких згоріло 80 гектарів лісу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

"У ході проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські Новоодеського відділу встановили 17-річного, раніше судимого, та 21-річного мешканців с.Новопетрівське, через дії яких 19 серпня сталася масштабна пожежа лісу у Новоодеському районі Миколаївщини. Розпочато кримінальне провадження у порядку ч.2 ст.245 КК України (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, що спричинило тяжкі наслідки), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, згоріло близько 80 га лісових насаджень, пожежу гасили майже добу, довелося залучати навіть військових. Ймовірною причиною займання лісу слідчими було визначено умисне пошкодження майна – підпал.

Зі слів товаришів, старший із молодиків вирішив відсвяткувати свій день народження у спеціально відведеному місці у лісі, який межує із населеним пунктом. Прибравши перед святкуванням територію місця для відпочинку, сміття друзі вирішили підпалити неподалік. Не дочекавшись поки воно повністю згорить, а вогонь згасне, поїхали з лісу. Але через деякий час повернулись у пошуках мобільного телефону, який загубив 21-річний чоловік. Побачивши, що розпочалась пожежа, хутко зникли.

Молодики не заперечують своєї вини та дають свідчення слідчим, однак переконують у тому, що підпалювати лісове урочище наміру не мали.

На місці події поліцейські вилучили мобільний телефон одного з фігурантів.

Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-