На Харківщині взяли

На Харківщині взяли "на гарячому" поліцейського начальника-хабарника

Фото
Укрінформ
Начальника слідчого відділу Головного управління Нацполіції України в Харківській області затримали за отримання хабара в сумі 6 тисяч доларів США.

Про це повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ. 

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди). Досудовим розслідуванням встановлено, що заступник начальника – начальник слідчого відділу Куп’янського відділу поліції Головного управління Нацполіції України в Харківській області одержав від родича підозрюваного в одному з кримінальних проваджень, що розслідується вказаним відділом поліції, неправомірну вигоду в сумі 6 тис. доларів США", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Суд арештував підозрюваного у хабарі голову райради, застава - 350 тисяч

За інформацією прокуратури, хабар призначався за зміну кримінально-правової кваліфікації дій підозрюваного та подальшу зміну запобіжного заходу, не пов’язаного із триманням під вартою.

Зловмисника затримано після отримання неправомірної вигоди.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне кримінальне правопорушення правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Фото: ГПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-