У Скадовську на базі відпочинку отруїлися 16 дітей

У Скадовську на базі відпочинку отруїлися 16 дітей

Укрінформ
У Скадовську на базі відпочинку "Романтик", що належить приватному підприємству, зареєстрована гостра кишкова інфекція у 16 дітей. У червні в "Романтик" не допустили фахівців для планової перевірки.

Про це сьогодні повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"17 серпня ... отримана інформація про реєстрацію 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які знаходяться на відпочинку у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку приватного підприємства "Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “Романтик” (м.Скадовськ). Попередні діагнози – гострий гастроентероколіт – 2 дитини, харчова токсикоінфекція – 14 дітей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до інфекційного відділення Скадовської ЦРЛ госпіталізовано 3 дитини, інші лікуються в амбулаторних умовах.

Розпочато епідеміологічне розслідування. Заклад 17 серпня призупинив свою діяльність.

Встановлено численні порушення вимог санітарного законодавства та нормативно правових актів, що регламентують організацію харчування дітей.

Читайте також: Киян просять не купувати продукти "з-під ніг"

В Держпродспоживслужбі області наголосили, що власники зазначеного закладу у червні не допустили фахівців ГУ ДПСС в Херсонській області на територію та не надали можливість здійснити планову перевірку.

"У зв’язку з цим Головним управлінням направлено позовну заяву до суду. Судовий розгляд триває", - додали в Держпродспоживслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-