На Київщині правоохоронці ліквідували

На Київщині правоохоронці ліквідували "конверт" на 110 млн

Укрінформ
Податкова міліція у Київській області ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 110 млн грн за період з 2016 року по теперішній час.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Київській області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 110 млн грн та вилучили майже 1 млн грн готівкою», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Кропивницькому СБУ викрила конвертцентр із багатомільйонним обігом

У рамках розслідування кримінального провадження України встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки Києва, Київської та інших областей України з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували та придбали корпоративні права низки транзитно-конвертаційних підприємств, на рахунки яких надходили безготівкові грошові кошти підприємств реального сектору економіки у вигляді оплати за ТМЦ (роботи, послуги). Надалі кошти знімались готівкою та передавались замовникам за вирахуванням 11-13%, які слугували винагородою за послуги конвертації.

Загальний обіг конвертаційного центру за період з 2016 року по теперішній час становив понад 110 млн грн.

Читайте також: У Києві накрили "конверт" з обігом близько 200 мільйонів

За результатами 16 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями подання податкової звітності, реалізації продукції, розташування виробничих потужностей СГД-вигодонабувачів, а також проживання організаторів та учасників центру, вилучено та передано на відповідальне зберігання 956 тис. грн готівкою, 14 печаток та штампів підконтрольних підприємств, комп'ютерну техніку, фінансово-господарські документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-