Найбільші в Україні кавун, диню та гарбуз вибрали на фестивалі

Найбільші в Україні кавун, диню та гарбуз вибрали на фестивалі

Відео
Укрінформ
На Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу відбувся ХIV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", на якому визначили найбільші вирощені цього року в регіоні кавун, диню та гарбуз.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у неділю Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"На фестивалі найбільшими визнані кавун вагою 17,7 кілограмів, диня вагою 5,5 кілограмів та гарбуз вагою 38 кілограмів. Їх виростили фермери Голопристанського та Олешківського районів. Переможців нагороджено цінними призами", - розповів Бабич.

За його словами, на ХIV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", що проходив на міській набережній, завітали близько 5 тис. людей - безпосередньо учасників заходу та гостей. І не лише з Херсонщини, а й з інших регіонів України. Зокрема, з Полтавської, Кіровоградської, Київської областей та міста Києва.

На фестивалі було розгорнуто майже 60 виставок-продажів баштанних культур, іншої сільгосппродукції, а також виробів декоративно-прикладного мистецтва.

Читайте також: Як правильно вибрати кавун. Інфографіка

Під час фестивалю відбулися концертна програма творчих колективів міста, а також парусна регата, ігри, конкурси і розваги. "Учасники парусної регати отримали в нагороду 50 кавунів", - повідомив мер Голої Пристані.

Як відомо, на ХІII Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво", що відбувся у Голій Пристані 20 серпня 2016 року, найбільшими були кавун вагою 23,075 кг, диня вагою 6,7 кг та гарбуз вагою 47,25 кг.

Фото: uk.wikipedia.org

Відео: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-