У  Харкові госпіталізували чоловіка після вживання в'яленої риби з магазину

У Харкові госпіталізували чоловіка після вживання в'яленої риби з магазину

Укрінформ
Попередній діагноз "ботулізм" поставлено 24-річному харків'янинові, доставленому в Харківську обласну клінічну інфекційну лікарню.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Інформація про те, що сталося надійшла вранці в Новобаварський відділ поліції з Головного управління держслужби України в Харківській області з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Напередодні у відділення інтенсивної терапії обласної лікарні доставлено 24-річного харків'янина зі скаргами на температуру, загальну слабкість, сухість у роті і відчуття нестачі повітря", - зазначила Алексєєва.

За її словами, виникнення симптомів хворий пов'язує із вживанням в'яленої риби, яку він купив у магазині: "Обстеження і лікування триває відповідно до попереднього діагнозу "ботулізм".

За інформацією ЗМІ, в'ялену плітку харків'янин придбав у магазині "Теплі моря", що на вулиці Маршала Конєва у Харкові.

Читайте також: В Україні з початку року на ботулізм захворіли 90 осіб, дев’ятеро – померли

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 липня у Харківську інфекційну лікарню доставлено 22-річну дівчину, яка отруїлася в'яленою рибою - таранею, купленою у Харкові, в магазині на вулиці Клочковській. Діагноз - "ботулізм". Стан дівчини важкий, її підключили до апарату штучної вентиляції легенів. 23 липня пацієнтці ввели сироватку, оперативно доставлену з Києва: стан хворої стабілізували.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) КК України. Магазин закрили на час огляду, зараз він працює.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-