Черговий зрив сесії Конотопської міськради: мер погрожує голодуванням під АП

Черговий зрив сесії Конотопської міськради: мер погрожує голодуванням під АП

Укрінформ
У суботу, 12 серпня, депутати Конотопської міськради на Сумщині вже вчетверте не спромоглися провести чергове пленарне засідання сесії представницького органу. Мер Конотопу Артем Семенихін заявив, що буде вдаватися до акцій непокори.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

„У зв’язку з тим, що Президент України не дослухався до того звернення, до того ультиматуму, який я йому поставив, щоб його фракція прийшла і проголосувала за соціально-важливі питання, ми плануємо орієнтовно цього тижня вирушити на місто Київ до Адміністрації Президента і великою кількістю людей просто лягти навпроти входу до Адміністрації на карематах, і будемо голодувати”, — заявив міський голова на прес-конференції, яка відбулась після невдалої спроби провести пленарне засідання сесії.

За словами Семеніхіна, голодування продовжиться до того моменту, поки не буде розпущено Конотопську міську раду, а Президент „не дасть команду фракції БПП „Солідарність” прийти на сесію і проголосувати за соціально-важливі питання”.

Кількість учасників акції міський голова не назвав, проте зазначив, що велись попередні розмови з представниками багатьох громадських організацій та з простими людьми, які говорили, що поїдуть і будуть оголошувати голодування.

Нагадаємо, 5 серпня міський голова Конотопа Артем Семеніхін вирушив пішою ходою до Києва, щоб особисто віднести звернення до Верховної Ради та Президента України з проханням про розпуск Конотопської міської ради.

Воно було ухвалене цього ж дня під час скликаного мером народного віче, підставою для чого стали тричі поспіль – 6 червня, 29 червня та 31 липня - зірвані засідання Конотопської міськради через відсутність на них кворуму.

11 серпня мер передав зазначене звернення до приймальні Адміністрації Президента України.

За словами міського голови, як тільки буде розпущено раду, він теж напише заяву про складення з себе владних повноважень і разом з депутатами піде на вибори.

Натомість, самі депутати 31 липня зареєстрували у міськраді звернення до міського голови, де зазначається, що він „не в змозі забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання у „політичну виставу”.

Ними також було подано заяву до обласної прокуратури і Головного управління поліції в Сумській області про вчинення кримінального правопорушення, де зазначається що міський голова Конотопа погрожує депутатам розправою.

Читайте також: Пішки до Києва: мер Конотопа доніс Порошенку "просякнуте кров’ю і потом" подання

На своїх сторінках у Facebook ці звернення депутати наводять у якості аргументів щодо неявки на сесійне засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-