У родичів екс-ректора Мельника відсудили санаторій у Ворзелі

У родичів екс-ректора Мельника відсудили санаторій у Ворзелі

Укрінформ
Визнано недійсним договір оренди реабілітаційно-оздоровчого комплексу "Сосновий бір", укладений Національним університетом Державної податкової служби.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"За позовом прокуратури суд визнав недійсним укладений між Національним університетом Державної податкової служби України та приватним навчальним закладом договір оренди реабілітаційно-оздоровчого комплексу "Сосновий бір" та стягнуто в дохід держави 1,4 млн грн незаконно отриманих по цій угоді", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Сосновий бір" площею майже 7,9 тис. кв м, розташований у смт. Ворзель Київської області. У 2007 році він був відчужений на користь приватного навчального закладу, засновниками та керівниками якого були близькі родичі ректора Національного університету Державної податкової служби.

Читайте також: Суд арештував межигірські ретро-автомобілі Януковича

 В подальшому державний навчальний заклад вимушений був орендувати це майно і за сім років сплатив суму у чотири рази більшу, ніж отримав від продажу.

Нагадаємо: у липні 2013 року екс-ректора Нацакадемії Державної податкової служби Петра Мельника затримали співробітники міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. Він вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тисяч гривень.

7 серпня 2013 року на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США.

Під час парламентських 2014 року виборів Мельник агітував на Київщині за Олександра Тигова, висунутого Блоком Петра Порошенка. Згодом він навіть судився за поновлення його на посаді ректора Податкової академії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-