Нардеп каже, що у Синютки платять за вивезення сміття вдвічі менше, ніж у Садового

Нардеп каже, що у Синютки платять за вивезення сміття вдвічі менше, ніж у Садового

Укрінформ
У департаменті розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації заявили, що вдвічі зекономили кошти на вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

Про це повідомляється на сайті Львівської ОДА.

За даними департаменту, за місяць скерували 12 мільйонів 854 тисячі гривень на компенсацію перевізникам ТПВ, які вивозять відходи з міста Львова. 

"Відтак, завдяки запровадженому чіткому контролю та ваговому зважуванню, на вивіз сміття скерували удвічі менше, аніж влада міста Львова", - йдеться у повідомленні.

У департаменті додали, що зекономлені кошти скерують як субвенцію громадам, які допомогли Львову.

Зі свого боку, народний депутат від БПП Вадим Денисенко повідомив у своєму Facebook, що за вивезення львівського сміття обладміністрація на чолі з Олегом Синюткою платить вдвічі менше, ніж команда мера Львова Андрія Садового. "Економія доходить до 800 тисяч гривень на день! Я тепер розумію, як Садовому всі заважали", - додав депутат.

Читайте також: Сміттєві річки - грошові береги. Як це робиться в Німеччині

Як відомо, міська рада Львова офіційно передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов'язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

Зокрема, обласна держадміністрація має впровадити у Львові систему роздільного збирання твердих побутових відходів та на конкурсній основі визначити сміттєвих перевізників. З міського бюджету Львова буде надано у вигляді субвенції обласному бюджету 150 мільйонів гривень для відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів, а також виплати субвенцій місцевим бюджетам населених пунктів, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів.

На наступний рік у міському бюджеті Львова буде передбачено 300 мільйонів гривень та 150 мільйонів гривень - на 2019 рік для відшкодування послуг з вивезення твердих побутових відходів, у тому числі на виконання Меморандуму про вивезення сміття. Передадуть у тимчасове управління Львівській обласній державній адміністрації і комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс".

Проблему львівського сміття загострила пожежа з трагічними наслідками на Грибовицькому звалищі в травні 2016 року, після чого на полігон припинили відвантажувати відходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-