У бердянському приватному зоопарку народилися білі тигренята

У бердянському приватному зоопарку народилися білі тигренята

Відео
Укрінформ
У приватному зоопарку "Сафарі" в місті Бердянськ Запорізької області народилися рідкісні білі бенгальські тигренята. 

Про це повідомляє сайт зоопарку.

За інформацією адміністрації зоопарку, поява тигренят на світ - унікальний випадок: тигри дають потомство не частіше одного разу на три роки, а мама бердянських новонароджених - тигриця Азіра - народила дитинчат вдруге за останні два роки.

"Ученим доведеться переписувати енциклопедії, оскільки наша матуся перекреслила все досі відомі світу факти і народила вдруге поспіль через рік", - йдеться в повідомленні.

За інформацією зоопарку "Сафарі", четверо малят, які є рідкісними представниками білих бенгальських тигрів, яких зараз на Землі налічується всього близько 200, з'явилися на світ 7 серпня. Всі почуваються добре і знаходяться в окремому вольєрі з мамою, яка оберігатиме їх найближчі місяці, не підпускаючи до дитинчат нікого.

Потім, коли білі тигри досягнуть віку самостійності, сім'я розділиться назавжди: тигри не соціальні тварини - живуть не прайдами, як леви, а самостійно.

Читайте також: У Київському зоопарку вилупилися шестеро чорних лелеченят

Білий тигр - бенгальський тигр з природженою мутацією, яка не вважається окремим підвидом. Його представники мають чорно-білий колір хутра (у вигляді смуг, як у звичайного тигра) і блакитні очі. У дикій природі зустрічається вкрай рідко через непристосованість до виживання: біло-чорний колір заважає маскуванню і, відповідно, вдалому полюванню. У неволі білих бенгальських тигрів почали утримувати в середині 20-го століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-