Москаль скоротив робочий день на Закарпатті через спеку

Москаль скоротив робочий день на Закарпатті через спеку

Укрінформ
Через надзвичайну спеку в Закарпатській області до 10 серпня на одну годину скорочено робочий день. 

Про це повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля, голови Закарпатської облдержадміністрації.

"Голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження про скорочення робочого дня на годину від 2 до 10 серпня. Саме в цей період синоптики прогнозують в області аномально високу температуру повітря", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Москаль, на переважній частині Закарпаття очікується до 36 градусів тепла, а в південних районах – Берегівщині та Виноградівщині – до 38 градусів спеки.

"Продуктивно працювати в таких умовах можна хіба що в обладнаних кондиціонерами приміщеннях, яких небагато. Для решти працівників (а особливо тих, хто працює просто неба), краще поміняти режим роботи й скоротити робочий час на годину. Недопрацьовані з 2 по 10 серпня години будуть перенесені на робочі дні в кінці серпня й на початку вересня, коли температура повітря нормалізується (від 28.08 по 5.09)", - зазначив голова ОДА.

Згідно з розпорядженням, установам та підприємствам усіх форм власності рекомендується змінити робочий графік працівників, збільшити технологічні перерви, обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки тощо.

Історичний максимум температури повітря на Закарпатті був зафіксований 15 липня 1952 року в Ужгороді – плюс 38,6 градусів, а також та 22 серпня 2012 року в Берегові – плюс 38,6 градусів.

Читайте також: Лікарі порадили як вберегтися від літньої спеки

За інформацією Всесвітньої метеорологічної організації вже 25 років підряд температура на всій планеті вища за норму, а липень 2016 року визнаний як найспекотніший місяць на землі за останні 136 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-