Представник ОБСЄ відвідає тюрми і заручників на окупованих територіях

Представник ОБСЄ відвідає тюрми і заручників на окупованих територіях

Укрінформ
Представник ОБСЄ, координатор робочої групи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Тоні Фріш у серпні відвідає тюрьми і заручників на окупованих територіях.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook за результатами скайп-конференції підгрупи. 

“З важливого - нам вдалося домогтися, що у серпні координатор ОБСЄ в групі Т. Фріш відвідає тюрми і заручників на окупованих територіях. Ми звернулися з вимогою, аби обов'язковим пунктом була Макіївська колонія, де утримують наших військових, також відвідини затриманих жінок, цивільних, зокрема Ігоря Козловського”, - зазначила вона. 

Читайте також: Геращенко запросила представника ОБСЄ відвідати "заблукалого" Агєєва

За словами Геращенко, учасники скайп-конференції звернули увагу координатора на заяви спецпредставника ОБСЄ з питань свободи слова з вимогою негайного звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва. 

“Також звернулися до російських представників негайно сприяти у звільненні журналіста, враховуючи, в т. ч., і позицію ОБСЄ, їхній заклик. Ми звернули особливу увагу ОБСЄ на неприпустимість катувань незаконно утриманих. Вважаю, ця тема має бути в центрі особливої уваги ТКГ, що засідатиме 2 серпня у Мінську”, - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-