У Маріуполі у рамках Року Японії в Україні відкриють мурал «Mittens – Солідарність»

У Маріуполі у рамках Року Японії в Україні відкриють мурал «Mittens – Солідарність»

Фото
Укрінформ
У суботу, 29 липня, у Маріуполі в рамках проведення Року Японії в Україні відбудеться церемонія відкриття муралу «Mittens – Солідарність».

Про це Укрінформу повідомили організатори акції.

Мурал було створено в рамках реалізації глобального проекту японського художника Міядзакі Кенсуке «Крізь стіни» (Over the Wall). Разом із своєю командою, він створює мурали у різних країнах світу, щоб повернути надію людям, які постраждали від війни, стихійного лиха, бідності чи голоду.

У відкритті муралу візьмуть участь: Міядзакі Кенсуке; Коджі Цуцуї – перший секретар Посольства Японії в Україні; Вадим Бойченко – мер міста Маріуполя; Пабло Матеу – представник Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Читайте також: Японський майстер графіті створив у Києві мурал разом з дітьми зі Сходу України

Графіті «Mittens – Солідарність», що зображає традиційну як для українського, так і для японського фольклору рукавичку, було створено на стінах постраждалих від обстрілів будівель у Маріуполі – місті, де зараз проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб.

Проект здійснюється з метою сприяти миру та мирному співіснуванню у будь-якому віці, незалежно від статі та інших відмінностей, у контексті соціальної реінтеграції та підтримки внутрішньо переміщених осіб у співпраці з містом Маріуполем у першу річницю проголошення його «Містом солідарності».

У рамках акції також буде проведено культурні заходи зі складання орігамі та японської каліграфії.

Захід розпочнеться о 9:30 в Маріуполі, в школі № 68 (вул. Олімпійська, 199).

Нагадаємо, 11 липня 2017 року Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) спільно із Посольством Японії в Україні відкрили мурал японського художника Кенсуке Міядзакі на території Арт-заводу Платформа. 

Тоді представник Агентства ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу повідомив: «Ми також запросили команду створити мурал у місті Маріуполі на стіні школи, яка була пошкоджена від обстрілів. Ми сподіваємося, що цей проект допоможе дати надію на мирне майбутнє дітям, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході».

Візит японського митця до України присвячений 25-й річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною та першій річниці ініціативи «Міста солідарності», яка розпочалася минулого року у Маріуполі.

Фото: UNHCR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-