У Харкові встановлюють причетність екс-судді Штепи до терористів

У Харкові встановлюють причетність екс-судді Штепи до терористів

Укрінформ
Триває досудове розслідування за підозрою судді Червонозаводського райсуду Харкова Віктора Єжова, який раніше слухав справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, у сприянні терористичній організації.

Про це розповів на прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проводиться досудове розслідування за фактом сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)", - наголосив прокурор.

За його словами, ст. 222 КК України "не допускає розголошування відомостей досудового розслідування".

"Вважаю цю справу дуже перспективною, причому одним епізодом вона не обмежиться. Сподіваюся, що вона буде в найстисліші терміни розслідувана і направлена в суд", - додав прокурор.

За його словами, офіційна підозра в цій справі Єжову поки що не оголошувалася.

Читайте також: Штепу залишили за гратами ще на два місяці

Як повідомляв раніше Укрінформ, у Червонозаводському райсуді Харкова змінилися дві колегії суддів, які слухали справу Штепи. Перша колегія, яку очолював суддя Денис Чудовський, була змінена у зв'язку із звільненням головуючого через порушення присяги (неправомірні арешти активістів Євромайдану в лютому 2014 року).

Другу колегію очолив суддя Віктор Єжов. Прокурори заявили йому відвід через те, що щодо судді 25 січня в ЄРДР була внесена інформація про кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України за фактом сприяння суддею терористичній організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-