Сутички 9 травня у Дніпрі: підозрюваного залишили під домашнім арештом - ЗМІ

Сутички 9 травня у Дніпрі: підозрюваного залишили під домашнім арештом - ЗМІ

Укрінформ
У Дніпрі апеляційний суд відмовився взяти під варту Віталія Григор’єва, підозрюваного в організації масових безпорядків в облцентрі 9 травня цього року, і знову відпустив його під домашній арешт.

Про це повідомляє інформаційний портал "События Днепра".

"У Дніпрі апеляційний суд змінив запобіжний захід Віталію Григор’єву, якого підозрюють в організації масових безпорядків 9 травня 2017 року, на домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 7 липня слідчий суддя Жовтневого районного суду Дніпра скасував тримання Григор’єва під вартою, обравши  як запобіжний захід домашній арешт. У свою чергу прокуратура подала апеляцію з проханням повернути підозрюваного під варту до слідчого ізолятора.

У прокуратурі аргументували свою позицію тим, що вже засуджений у цій справі фігурант вказав на Григор’єва як на організатора безладів. Тож він може впливати на інших підозрюваних і свідків. Крім того, за даними, які прокурор отримав від Служби безпеки, Григор’єв намагається відправитися на непідконтрольну територію Донбасу.

Портал повідомляє також, що на судове засідання підтримати Григор’єва прийшла група парафіян Української Православної церкви Московського патріархату. Вони заявили, що виступають "проти судилища над невинним православним братом".

Читайте також: Сутички у Дніпрі 9 травня: доказів проти Вілкула поки недостатньо для підозри

Як повідомляв Укрінформ, розслідування кримінального провадження за фактами подій, які мали місце 9 травня 2017 року в Дніпрі, встановило причетність до скоєння злочину 17 осіб, яким повідомлено про підозру. Серед них - троє організаторів, координатор, два "касири" та одинадцять активних учасників масових безпорядків (так званих тітушок).

У справі проведено 38 обшуків, допитано більш як 130 свідків. Досудове розслідування триває.

Фото: dniprograd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-