Держдеп про візит Волкера: Нас дуже непокоїть обмежений доступ для СММ

Держдеп про візит Волкера: Нас дуже непокоїть обмежений доступ для СММ

Укрінформ
Держдеп стурбований обмеженим доступом для роботи спостерігачів СММ ОБСЄ на окупованих проросійськими бойовиками територіях сходу України.

На цьому наголосила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо дуже серйозні занепокоєння, і ми говорили про це тут щодо (обмежених - ред.) можливостей спостерігачів виконувати свої обов'язки. Вони - наші очі й вуха на місці, які надають можливість оцінити та забезпечити нас докладними доповідями щодо розвитку ситуації", - зауважила представник Держпепу.

Читайте також: Бойовики підтягують військову техніку до Новоазовська - ОБСЄ

При цьому вона назвала окуповану східну частину України "дуже небезпечною зоною", де продовжується збройне насильство з боку проросійських сил. Науерт також нагадала про останню ескалацію напередодні: "Тринадцять чи навіть більше українських солдат загинули внаслідок атак під проводом Росії".

Читайте також: В ОБСЄ нарахували понад 200 вибухів

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник США з питань українського врегулювання Курт Волкер здійснює низку візитів до України та країн Європи, залучених до врегулювання ситуації у зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-