Отруєння дітей у таборі

Отруєння дітей у таборі "Лазурний": поліція відкрила дві справи

Укрінформ
Щодо санаторію "Лазурний", де масово отруїлися діти, відкрито ще 2 кримінальних провадження, встановлено факти заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та посадової недбалості, що власне і стала причиною захворювання дітей.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Запорізькій області у Facebook.

"В ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України - "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням" були оглянуті харчоблок закладу, медична та адміністративні частини санаторію, вилучена документація. До роботи були залучені спеціалісти Держпродспоживслужби. У результаті було встановлено, що посадові особи санаторію "Лазурний", прийняли на відпочинок дітей, не усунувши виявлені профільною комісією недоліки, що призвело до їх захворювання. Це дало підстави розпочати кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України – "Посадова недбалість". Також було встановлено, що посадовці, надавши недостовірні дані, незаконно заволоділи бюджетними коштами при проведенні закупівель по тендеру на оздоровлення дітей, чим спричинили майнову шкоду, сума якої на теперішній час встановлюється. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України  _ "Присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Отруєння дітей у Бердянську: Гройсман доручив МВС розібратися

Як уже повідомлялося, в Дитячому закладі санаторного типу "Лазурний" у м. Бердянськ сталося масове отруєння дітей: 11 липня до табору заїхало близько 260 дітей із Дніпропетровської області, у яких через кілька днів з’явилися перші скарги на нудоту та підвищення температури. В період з 16 до 20 липня про погіршення самопочуття повідомили майже тридцять дітей, 22 з яких згодом були поміщені під нагляд лікарів.

Для перевірки було створено спеціальну комісію, до якої ввійшли правоохоронці та медичні працівники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-