Суд проти Кернеса відклали до кінця серпня

Суд проти Кернеса відклали до кінця серпня

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану взимку 2014 року, перенесено на 28 серпня.

Як розповіли кореспондентові Укрінформу в суді, надана лише частина доказів обвинувачення, а свідки не з’явилися.

"Прокурор Ганілов попросив суд зробити перерву до наступного засідання, щоб надати ще одну частину доказів", - сказали в суді.

Наступне засідання відбудеться об 11:00 28 серпня.

Читайте також: У суді над Кернесом допитали свідка обвинувачення

"На суді були присутні сам Геннадій Кернес, обидва його охоронці, їх адвокати, обидва потерпілі, двоє представників ОБСЄ. Свідки обвинувачення знову не з’явилися. Прокурор Ганілов подав клопотання про примусову доставку свідків в суд, але йому було відмовлено, і суд приступив до вивчення доказової бази. За словами прокурора, це 11 томів матеріалів досудового розслідування. Щоб не гаяти часу, в долученні до справи вирішено перелічувати томи, а не кожен документ окремо. Зокрема, долучені і речові докази, серед яких - відео допиту Кернеса", - пояснили в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 4 липня засідання Київського райсуду Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців перенесено на 24 липня через неявку більшості свідків обвинувачення. Судячи з попередніх засідань суду, типові відповіді свідків на запитання держобвинувачення про події 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитано третину з більш як 70-ти свідків обвинувачення.

На суді Кернес та його охоронці, які обвинувачуються за фактами, що мали місце взимку 2014 року, не визнають вину і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-