У Бердянську з табору госпіталізували 30 дітей з харчовим отруєнням

У Бердянську з табору госпіталізували 30 дітей з харчовим отруєнням

Укрінформ
У Бердянську Запорізької області з табору госпіталізовано 30 дітей із харчовим отруєнням.

Про це повідомляє Запорізька ОДА з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Вікторію Клименко.

"Наразі 30 дітей, які звернулися за медичною допомогою, з табору відправили до територіального медичного об'єднання Бердянська, де спеціально для цього розгорнули додаткові ліжка", - сказала вона.

Клименко зазначила, що у дітей спостерігаються різні симптоми, зокрема діарея, нудота, незначне підвищення температури, слабкість тощо. У госпіталізованих з гострою кишковою інфекцію взяли необхідні матеріали та відправили на дослідження, результати яких очікуються наступного тижня. Тож причини хвороби наразі не встановлені, сказала вона. Діти перебувають під постійним контролем лікарів. Протиепідемічні заходи тривають.

Клименко підтвердила, що дитячий оздоровчий санаторій "Лазурний" у Бердянську, на території якого створили імпровізований табір та де отруїлися діти, працював незаконно.

За її словами, у червні-липні цей табір перевіряли чотири рази, проте офіційну згоду на його відкриття не було надано, акти приймання дитячого оздоровчого табору не були підписані.

За словами заступника директора "Приазовкурорт" Сергія Головіна, всього у таборі перебувала 261 дитина віком від 10 до 17 років. Діти, переважно з Дніпропетровської області, приїхали у табір 11 липня.

Читайте також: Отруєння дітей АТОшників: табір "Лазурний" не мав дозволу на роботу

Бердянська міська рада вже звернулася до правоохоронних органів з приводу того, що дитячий табір працював без необхідного дозволу. Матеріали направлені до прокуратури та Нацполіції, епідрозслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у поліції Запорізької області інформували, що в таборі у Бердянську отруїлися 24 дитини.

Волонтери своєю чергою стверджували, що кількість отруєних дітей - 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-