Чистий Львів: сміття вивозять уже і з перевантажувальних станцій

Чистий Львів: сміття вивозять уже і з перевантажувальних станцій

Укрінформ
У Львові, повністю очистивши від сміття житлові райони, компанії-перевізники взялись до вивезення непотребу із перевантажувальних станцій.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Компанії-перевізники, які напередодні повністю звільнили від сміття контейнерні майданчики в обласному центрі, 15 липня взялися за звільнення від непотребу територій, на яких тимчасово складували вивезене із житлових районів сміття. Зокрема, на 13 липня на одній із перевантажувальних станцій перевізника «АВЕ Львів», що на вул. Північній, накопичилось близько 4 тисяч тонн відходів», - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Львів повністю очистили від завалів сміття - ОДА

За інформацію Львівської ОДА, з перевантажувальних станцій уже вивезено 250 тонн ТПВ.

Як повідомлялось, обласна влада Львівщина на два роки перебрала від Львівської міської ради функції по очищенню обласного центру від твердих побутових відходів. За це з міського бюджету будуть виділятися субвенції в розмірі 300 мільйонів гривень на рік. Як зазначалося на позачерговій сесії облради, ці кошти будуть витрачатися не тільки на оплату вивезення ТПВ, але й на рекультивацію полігонів приймаючих міст та на вирішення соціально-економічних проблем територіальних громад, які дали згоду допомогти Львову у кризовій ситуації. Зараз ТПВ з обласного центру приймають 15 міст Львівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-