Зубко просить Львів не забувати про плани щодо сміттєзаводу

Зубко просить Львів не забувати про плани щодо сміттєзаводу

Укрінформ
Усі майданчики Львова вже очищені від раніше накопиченого сміття, тепер потрібно облаштувати полігон на Львівщині й почати роботи із будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«21 червня у Львові ми окреслили маршрутну карту вирішення проблеми з вивезенням твердих побутових відходів. Потім провели оперативний штаб з ТЕБ та НС, затвердили план дій і першочергові антикризові кроки. Ми ставили чіткі завдання, терміни, й відповідальних. На сьогодні в мінімальні терміни першочергові завдання виконано, прибирання перенакопичених майданчиків завершено», — зазначив Зубко.

За його словами, прибрано 677 майданчиків, наразі вивезення сміття зі Львова увійшло в поточний режим роботи.

Він також нагадав, що Львівська міська рада делегувала функції з вивезення ТПВ з міста Львівській облдержадміністрації.

Разом з тим урядовець наголосив на необхідності облаштування сміттєвого полігону на Львівщині та початку робіт зі зведення сміттєпереробного заводу.

«Львівська проблема тривалий час була занадто заполітизована. Ми прибрали політику. Тут потрібна була системність і відповідальність. Тепер важливо перейти до наступного етапу – якнайшвидше облаштування полігону на Львівщині. Далі — будівництво сміттєпереробного заводу. Але на це потрібен час і роботу вже потрібно починати зараз», - підкреслив Зубко.

Читайте також: Львів повністю очистили від завалів сміття - ОДА

Як повідомляв Укрінформ, з 3 липня Львівська ОДА запровадила зважування ТПВ для забезпечення чіткого контролю за кількістю відходів, що утворюються у місті та які скеровують для захоронення на полігони області. Також тверді побутові відходи вивозять на територію полігонів, що розташовані за межами області на договірних засадах.

13 липня, під час Х позачергової сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-