Уже 15 міст відкрили полігони для львівського сміття

Уже 15 міст відкрили полігони для львівського сміття

Укрінформ
Уже п`ятнадцять міст на Львівщині приймають на свої полігони сміття з обласного центру.

Про це заявив журналістам директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже 15 міст Львівщини, які підписали сміттєвий  меморандум, відкрили свої полігони для відходів з обласного центру. Проте ми не припиняємо перемовин із низкою  обласних центрів, оскільки можливості районних сміттєзвалищ обмежені», - зазначив Романчук.

Як доповнив, виступаючи на позачерговій сесії голова ЛОДА Олег Синютка, згоди із містами досягнуто завдяки копіткій роботі, зустрічам із членами громад.

«Доводиться вислуховувати чимало гірких слів, люди бояться не лише екологічної загрози, але й обману щодо обіцянок. Лише переконавшись у тому, що обласна влада виконує свої зобов`язання, йдуть назустріч»,- сказав губернатор, зазначаючи, що проблеми у міської влади з браком полігонів виникли насамперед, через небажання спілкуватися із людьми.

Як повідомлялося, раніше львівське сміття приймали лише четверо підписантів сміттєвого меморандуму. Перебравши на себе функції по очищенню Львова від сміттєвих завалів, які не вивозилися з міста понад місяць, обласна влада розпочала перемовини із територіальними громадами, яким з обласного екологічного фонду виплачуються кошти на рекультивацію полігонів, придбання для них важкої техніки та на вирішення соціально-економічних питань. Зокрема, кошти субвенції на 2017 рік, наданої Львівською міською радою для налагодження системи поводження з ТПВ у сумі 150 млн грн, спрямують не тільки на транспортування і захоронення ТПВ, а й на виконання умов Меморандуму для соціально-економічного розвитку територій.

Читайте також: На Львівщині декілька сіл погодились на “еко-сміттєзаводи”

Як повідомляв Укрінформ, уряд виділив Львову 50 мільйонів гривень для рекультивації та облаштування полігонів. Як зазначалось на  сесії облради, частину з цих коштів також буде витрачено на підтримку населених пунктів, які приймають львівське сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-