СБУ перекрила канал контрабанди зброї в Україну

СБУ перекрила канал контрабанди зброї в Україну

Фото, відео
Укрінформ
На Харківщині СБУ викрила функціонування потужного каналу контрабанди вогнепальної зброї в Україну.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"До складу міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації збройної контрабанди, входили як громадяни України, так і громадяни кількох країн Європи, а також особи з подвійним громадянством”, - йдеться в повідомленні. 

За даними СБУ, зловмисники незаконно ввозили бойові пістолети відомих іноземних виробників, маскуючи їх під пістолети для відстрілу патронів Флобер калібру 4 мм, не заборонених до перевезення через державний кордон. 

В Україні контрабандна зброя реалізовувалася через Інтернет. Співробітники спецслужби за сприяння Державної фіскальної служби затримали двох контрабандистів під час спроби незаконного ввезення 43 пістолетів марок Glock, Beretta, Colt, Browning, CZ, Astra, Bersa. 

"Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів справи і у сховищах зловмисників вилучено ще майже 300 одиниць пістолетів, автоматів та кулеметів іноземного та вітчизняного виробництва, комплектуючі до вогнепальної зброї, знаряддя для її переробки, банківські картки", - підкреслюється у повідомленні. Придатність вилученої зброї до стрільби бойовими набоями буде визначена експертними дослідженнями, додали в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 201 (контрабанда вогнепальної зброї) та ст. 263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

При цьому в СБУ нагадали, що на початку березня на Харківщині спецслужба провела перший етап спецоперації з перекриття контрабандного каналу потрапляння стрілецької зброї в країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-