У Сєверодонецьку стартує проект з навчання переселенців новим спеціальностям

У Сєверодонецьку стартує проект з навчання переселенців новим спеціальностям

Укрінформ
У Сєверодонецьку стартує проект з навчання внутрішньо переміщених осіб новим спеціальностям, що розширить їх можливості працевлаштування.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Сєверодонецької міської ради.

«Проект реалізується Норвезькою радою у справах біженців (NRC) за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН та Міністерства закордонних справ Норвегії. Хоча пріоритетною цільовою групою освітнього проекту є внутрішньо переміщені особи, можливість брати участь в ньому отримають також соціально вразливі верстви населення приймаючих громад - багатодітні сім'ї, люди з інвалідністю, особи, які не мають постійного доходу і не отримують соціальних виплат», - цитує прес-служба координатора Програми «Продовольча безпека і життєзабезпечення» NRC Олександра Шелуденкова.

Читайте також: Україна порушить питання деокупації Криму на наступній сесії ГА ООН

Планується, що в рамках проекту 300 учасників пройдуть навчальні курси, які триватимуть від 3 до 6 місяців. І після їх успішного закінчення отримають сертифікати державного зразка. 

Учасники освітньої програми отримуватимуть грошову допомогу на продовольство від Всесвітньої продовольчої програми ООН, щоб під час навчання вони не турбувалися про елементарні потреби своїх сімей. А МЗС Норвегії надає фінансування на організацію навчального процесу.

Зараз NRC веде переговори з місцевими навчальними закладами Сєверодонецька, Лисичанська і Рубіжного, Новоайдарського і Попаснянського районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-