В Одесі стартують військові навчання Sea Breeze-2017

В Одесі стартують військові навчання Sea Breeze-2017

Укрінформ
Сьогодні в одеському готелі "Брістоль" відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американських навчань Sea Breeze-2017, в яких беруть участь представники військово-морських флотів 16 країн.

У церемонії взяли участь командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко, керівник навчання з американської сторони Тейт Вестбрук, керівник навчання з української сторони Олексій Неїжпапа, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, голова облради Анатолій Урбанський, військовслужбовці флотів країн-учасниць навчань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливістю навчань Sea Breeze-2017 є те, що від першого подібного навчання нас відділяють рівно 20 років. Причому деякі військові моряки є учасниками навчань Sea Breeze-2017. Упевнений, що завдання, які ми ставимо перед собою, будуть успішно виконані. Ми вдячні за підтримку голові Одеської облдержадміністрації у вирішенні організаційних питань", - зазначив командувач ВМС ЗС України Воронченко.

За словами віце-адмірала, у навчаннях візьмуть участь понад 3 тисячі військовослужбовців з 16 країн світу, включно з Україною, 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, 29 літаків і вертольотів. Причому з української сторони в заходах Sea Breeze-2017 братимуть участь також підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська ЗСУ.

У рамках навчань військові моряки відпрацюють дії, заплановані багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО. Серед запланованих операцій, зокрема, - злагодження тактичних груп, водолазні спуски, курс для доглядових команд, тренінг з виживання в бойових умовах для льотного складу, навчання з протикорабельної та повітряної оборони, десантна і річкова операції.

Читайте також: У Чорному морі починаються військові навчання Sea Breeze-2017

Керівник навчань з американської сторони, капітан 1-го рангу Вестбрук висловив вдячність партнерам і союзникам за їх участь у навчаннях.

"Протягом кожного навчання, починаючи з 1997 року, ми посилюємо спільно з нашими партнерами складність виконання завдань морського, повітряного і сухопутного компонентів навчання. Уперше у навчанні ВМС США будуть представляти два кораблі, в тому числі крейсер. Ми вже маємо змогу проводити навчання у режимі "вільної гри". Нашим головним завданням буде виконання протичовнової операції на Чорному морі", - сказав Вестбрук.

Голова Одеської ОДА Степанов наголосив, що в останні роки навчання Sea Breeze-2017 відбуваються в умовах російської агресії проти України. "І ми всі є свідками чи учасниками справжніх бойових дій. Тому ці навчання є дуже цінними, бо наші військовослужбовці мають змогу набути під час їх проведення практичного досвіду, який мають країни-партнери", - додав він.

Фото: Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-