Прикарпатські села закидали сміттям зі Львова

Прикарпатські села закидали сміттям зі Львова

Укрінформ
На Прикарпатті зафіксували більше 10 випадків несанкціонованого ввозу сміття з сусідньої області.

Про це в Івано-Франківську на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив заступник начальника управління екології та природних ресурсів  ОДА Андрій Пліхтяк.

«Протягом останнього часу почастішало несанкціоноване ввезення з інших областей твердих побутових відходів (ТПВ). Такі факти були зафіксовані у селі Тарасівка, Тлумацької ОТГ. Там скинули  близько 100 т ТПВ, в село Ланчин завезли близько 5 машин відходів, в села Хриплин та Микитинці,  більше 100 т та 120 т сміття відповідно. Загалом, виявлено більше 10 випадків незаконного ввозу сміття», - повідомив Пліхтяк.

Він зауважив, що частину відходів у Снятинському та  Галицькому районах вже вдалося вивезти за рахунок власних сил місцевої влади. Там селяни дослідили, що сміття має походження зі Львова. Про це свідчать адреси  львівських фірм, які знайдені серед непотребу.

Читайте також: Київ розробив концепцію поводження з твердими відходами

Відомо, що прикарпатська поліція організувала 5 постів з метою завадити несанкціонованому ввозу сміття в область. Порушено 6 кримінальних проваджень. Місцеві екологи вже підраховують збитки, завдані навколишньому середовищу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-