Для демілітаризації Донбасу треба залучити міжнародну поліцейську місію - Геращенко

Для демілітаризації Донбасу треба залучити міжнародну поліцейську місію - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що українська сторона у Мінську закликає створити окрему робочу групу щодо відновлення контролю над українсько-російським кордоном.

Про це вона сказала під час міжнародної конференції у Києві «Мілітаризація окупованих територій: фактор дестабілізації Євроатлантичного регіону та механізм геополітичного впливу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми в Мінську ставимо постійно питання про створення п'ятої робочої групи по кордону, яка має вже сьогодні дискутувати, - як же відбудеться прописана в мінських угодах, але непродумана насправді, покрокова процедура передачі українсько-російського кордону спочатку під контроль ОБСЄ, і потім повернення під українську юрисдикцію, український контроль...Питання, як саме має відбуватися виведення зброї, хто має це моніторити, де буде ця техніка зберігатися до моменту виведення є дуже важливим», - сказала вона.

Читайте також: Геращенко: Крим перетворюється на військову базу Росії

Геращенко не вірить в те, що Російська Федерація візьме на себе відповідальність за виведення зброї з Донбасу, «бо тоді прийдеться брати на себе відповідальність, що це її (Росії - ред.) зброя».

Вона додала, що потрібно починати серйозно говорити, як саме може відбуватися демілітаризація регіону.

«Для мене очевидно, що ключовою тут має стати міжнародна поліцейська місія», - сказала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-