В Україні відкриють нові центри реабілітації АТОшників та екс-заручників

В Україні відкриють нові центри реабілітації АТОшників та екс-заручників

Укрінформ
На Закарпатті та в Києві відкриють два реабілітаційні центри для військових, які були поранені в зоні АТО, та для колишніх заручників.

Про це заявила у вівторок перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на семінарі Роуза-Рота, який відбувається у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З міністром оборони ми обговорюємо питання відкриття в цьому місяці двох реабілітаційний центрів для військових, які були створені один у Києві і один у Закарпатті на базах, які будуть передані Міністерству оборони іншими відомствами», - сказала Геращенко.

Вона повідомила, що там будуть проходити реабілітацію українські військові, які отримали поранення в зоні АТО або перебували в заручниках. В цьому контексті вона зауважила, що для української сторони є дуже важливим досвід країн НАТО у питанні підтримки колишніх військових, щоб вони після війни могли повертатися у мирне життя. 

Читайте також: Тридцять дітей учасників АТО відпочили в Німеччині

«Проблема неповернення психологічно є дуже гостра для наших військових», - наголосила Геращенко.

Вона також закликала НАТО посилити співпрацю з Україною у питанні кібербезпеки. За її словами, Україна стала жертвою гібридної війни, зокрема і у питанні кібератак.

«Україна іноді стає першою жертвою спроб нових атак по держустановах, інфраструктурних об'єктах і нам треба посилити нашу кібербезпеку», - сказала Геращенко і закликала НАТО допомогти Україні в цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-