У Черкасах затримали вантажівку зі львівським сміттям

У Черкасах затримали вантажівку зі львівським сміттям

Відео
Укрінформ
У Черкасах затримали вантажівку з львівським сміттям.

Про це повідомляє сайт Національної поліції України.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, правоохоронцям надійшла інформація від представників громадських організацій про те, що на території Черкас знаходиться вантажний автомобіль, заповнений сміттям.

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу.

За даними поліції, водій пояснив, що “віз сміття до Києва, за вказівкою свого роботодавця привіз в Черкаси, де три дні чекав подальших вказівок. Надати документ на вантаж не зміг”.

На даний час автомобіль вилучено, за даним фактом працівники поліції проводять перевірку, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, проблема з вивезенням сміття зі Львова виникла після пожежі з трагічними наслідками на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні 2016 року. Звалище тоді закрили, а місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

21 червня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко на доручення Прем'єр-міністра провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. В ній взяли участь керівники профільних міністерств та мери 20 міст Львівщини. На нараді було напрацьовано комплекс оперативних та довгострокових заходів щодо звільнення обласного центру від сміття, якого на той час вже накопичилося понад 14 тисяч тонн. 

Читайте також: Синютка розказав про п'ять етапів "сміттєвого плану" для Львова

Зубко заявив, що влада Львова спільно з облдержадміністрацією та іншими місцевими органами влади має до 5 липня очистити місто від відходів.

Станом на 1 червня, за даними ОДА, зі Львова вивезли понад 50% накопичених твердих побутових відходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-